ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1

Οι αναρτήσεις είναι ομαδοποιημένες κατά μάθημα στο δεξί σας χέρι, όπως κοιτάτε. Επίσης μπορείτε να δείτε παλαιότερες αναρτήσεις στο κάτω μέρος της σελίδας πατώντας "παλαιότερες αναρτήσεις".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2

Ορισμένες από τις παλαιότερες αναρτήσεις μπορεί να περιέχουν συνδέσμους που δεν λειτουργούν πια. Επίσης ορισμένες παλιές πολυτονικές γραμματοσειρές μπορεί να δυσλειτουργούν. Το μπλογκ έχει συσσωρεύσει ένα μεγάλο αριθμό αναρτήσεων που αδυνατώ να ελέγξω στην πληρότητά τους. Με την πρώτη ευκαιρία θα γίνει μια γενική εκκαθάριση.

8-4-2015: Μια μερική συντήρηση διόρθωσε πολλά προβλήματα (50%).

Επισήμανση 3

Δυστυχώς αρκετά από τα παράθυρα του LinkWithin (you might also like) δεν λειτουργούν πια. Συγχωρήστε με για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία!
Σταύρος Γκιργκένης 17-10-2016

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

ΙΣΑΑΚ ΑΣΙΜΩΦ H νύχτα (1941)Το διήγημα Νightfall τού Ισαάκ Ασίμωφ  θεωρείται από τούς περισσότερους λάτρεις τής επιστημονικής φαντασίας μια από τις καλύτερες ιστορίες τού λογοτεχνικού αυτού είδους, που γράφτηκε ποτέ. Μέσα στην περιορισμένη έκταση ενός διηγήματος, ο συγγραφέας κατορθώνει να περιγράψει με καίριο τρόπο την αγωνιώδη επιστημονική αναζήτηση, η οποία προσπαθεί να διευρύνει τα περιορισμένα αντιληπτικά μας όρια και να υπερκεράσει το φόβο για το Άγνωστο.
Ο πλανήτης Λάγκας βρίσκεται σε ένα ηλιακό σύστημα έξι ηλίων. Φωτίζεται διαδοχικά και αδιάκοπα και οι κάτοικοί του δεν γνωρίζουν τι θα πει νύχτα. Ο συνεχώς φωτισμένος ουρανός δεν τούς επιτρέπει να αντιληφθούν την ύπαρξη τού υπόλοιπου Σύμπαντος, το οποίο νομίζουν, ότι περιορίζεται στον δικό τους πλανητικό χώρο και -εννοείται- δεν έχουν δει ποτέ τον έναστρο ουρανό. Ωστόσο, κάθε 2050 έτη ένας άλλος, άγνωστος μέχρι τότε σε αυτούς, πλανήτης παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Λάγκας και στον ήλιο, από τον οποίο φωτίζεται εκείνη τη στιγμή. Ο Λάγκας τυλίγεται στο σκοτάδι, οι ανοίκειοι με τη νύχτα κάτοικοί του παρανοούν και, στην αναζήτησή τους για φως, πυρπολούν ό,τι βρουν μπροστά τους. Ο πολιτισμός τους (αυτο)καταστρέφεται, για να αρχίσει έναν νέο κύκλο μέχρι τον ερχομό τής επόμενης Νύχτας.  
(Πηγή: http://bhxospanagiotis.blogspot.gr/)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...