ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1

Οι αναρτήσεις είναι ομαδοποιημένες κατά μάθημα στο δεξί σας χέρι, όπως κοιτάτε. Επίσης μπορείτε να δείτε παλαιότερες αναρτήσεις στο κάτω μέρος της σελίδας πατώντας "παλαιότερες αναρτήσεις".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2

Ορισμένες από τις παλαιότερες αναρτήσεις μπορεί να περιέχουν συνδέσμους που δεν λειτουργούν πια. Επίσης ορισμένες παλιές πολυτονικές γραμματοσειρές μπορεί να δυσλειτουργούν. Το μπλογκ έχει συσσωρεύσει ένα μεγάλο αριθμό αναρτήσεων που αδυνατώ να ελέγξω στην πληρότητά τους. Με την πρώτη ευκαιρία θα γίνει μια γενική εκκαθάριση.

8-4-2015: Μια μερική συντήρηση διόρθωσε πολλά προβλήματα (50%).

Επισήμανση 3

Δυστυχώς αρκετά από τα παράθυρα του LinkWithin (you might also like) δεν λειτουργούν πια. Συγχωρήστε με για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία!
Σταύρος Γκιργκένης 17-10-2016

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Ιστορία Α΄ -Ίωνες και Αθηναίοι


Ίωνες και Αθηναίοι

Οι Έλληνες Ίωνες της Μικράς Ασίας θεωρούσαν την Αθήνα ως μητρόπολή τους, πίστευαν δηλαδή ότι οι ιωνικές πόλεις της περιοχής είχαν ιδρυθεί από Αθηναίους αποίκους κατά τον Α΄ Αποικισμό. Θεωρούσαν, λοιπόν, τους Αθηναίους ως συγγενείς τους κατά κάποιο τρόπο, γι’ αυτό και τους ζήτησαν βοήθεια, όταν έγινε η Ιωνική Επανάσταση. Με τη σειρά τους οι Αθηναίοι συμπαθούσαν τους Ίωνες, γιατί τους θεωρούσαν αποίκους τους. Γι’ αυτό και όταν ο Φρύνιχος παρουσίασε στην Αθήνα την τραγωδία «Μιλήτου άλωση», με την οποία περιέγραφε την καταστροφή της σημαντικότερης ιωνικής πόλης, οι Αθηναίοι στενοχωρήθηκαν και οργίστηκαν με τον ποιητή, επειδή τους έκανε να κλάψουν. Έτσι τον τιμώρησαν με πρόστιμο (βλ. βιβλίο σελ. 59, πρώτη παράγραφος). Μετά το τέλος των Περσικών Πολέμων οι ιωνικές πόλεις ζήτησαν από τους Αθηναίους μόνιμη προστασία από τους Πέρσες, γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση της Συμμαχίας της Δήλου ή Αθηναϊκής Συμμαχίας το 478 π.Χ. με επικεφαλής την Αθήνα.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...